H E A R T L E S S

Hai~ apa khabar? semoga sihat selalu.. ^^ pejam celik pejam celik kita dah pun berada di bulan yang terakhir pada tahun 2014 iaitu bulan Disember ~~ alahai.. cepatnya masa berlalu... tak sangka betoi.. Tahun ni Syaf dah tempuh pelbagai jenis dugaan hidup... ala... dugaan hidup sebagai seorang REMAJA... hmm.. :/ nak menyesal pon tak guna... SEBAB perkara tu dah pun berlaku...
Pada tahun 2014, banyak kenangan manis dan pahit yang telah Syaf cipta bersama-sama sahabat, rakan sekelas dan semua orang yang mengenali diri Syaf... Kami kemas kelas sama-sama, study groups, makan sama-sama, keluar tengok wayang.. gaduh, bash sana sini.. hehe.. Satu hari, Syaf kena pulau dalam kelas.. memang Syaf terasa sangat-sangat dengan tindakan diaorg.. tapi.. Syaf memang patut dibuat macam tu.. sebab mulut Syaf yang celupar.. terlepas cakap sesuatu yang telah membuat kawan Syaf terasa... walaupun Syaf selalu kena pulau... tapi kali Syaf rasa lain sangat... sbab kawan baru yang hanya kenal baru beberapa bulan buat Syaf rasa terpinggir... :'( I'm really really sad! Satu hari tu Syaf menyendiri... Syaf pura-pura yang Syaf sikit pun tak terasa dengan perbuatan diaorg. Syaf pendam... Pendam dalam hati!. tapi Syaf takdelah sampai simpan dendam dekat kawan yang pulaukan Syaf tuh.. Takde faedah pon balas-balas dendam ni.. hihiks.. ^^ . lepas beberapa hari... alhamdulillah... diaorg bertegur dengan Syaf.. Syaf rasa Happy sangat.. sbb dah tak kena pulau... huhuks... dahla Syaf ni budak baru... tiba-tiba kena pulau... mmg rasa taknak pergi sekolah sebulan!! :'( tapi.. Syaf nak tunjuk kat diaorg yang Syaf kuat... Syaf pergi jugak sekolah walaupun kami tak bertegur sapa...
Tak sangka... Syaf ingat dia berkawan dengan Syaf ikhlas.. tapi... hmm.. :/ it's okay.. I'm Okay. satu hari nanti Allah pasti balas atas perbuatan dia... 
"Syaf!!! kau dah couple eak?!!!"
"Erk?! ........................"
"Alaaa... ingat kitaorang tak tahu?"
yaaa~~ memang malu gila time ni... ^^ but now~~ It's OVER ~ :') No more Love!!! ngarut ja cintan-cintun niyh!! ergghh!! ==" buat hati Syaf makin tak tenteram.. >3< bape kali hati Syaf sakit.. hmmm... :/
"Syaf~ awak comella! ^^"
"Syaf~ hang comel sangat pasai apa?! geram aku! >3<"
"Syaf!! awat hang cantik?"
"Syaf! Syaf! Syaf!"
Erghhhh!!!!! >< *letak headphone kat telinga n pasang lagu Heartbreaker by GD" Tolonglaaa~~ Syaf tak suka la hampa buat Syaf macam ni... Syaf rasa R.I.M.A.S dengan tindakan hampa ni! Syaf bukannya tak bersyukur dengan pemberian Allah.. tapi cara hampa tu buat Syaf tak selesa... bila hampa buat macam tu.. buatkan Syaf rasa lagi malas nak keluar dari rumah... biar ja dok dalam rumah... biar takda sapa yang cair tengok Syaf.. aish...
haa!! lagi satu! tolong la~~~ jangan jadikan Syaf CRUSH korang.. Syaf tak suka!

Hati Syaf masih sakit... 
Syaf tak perlukan penggati..
Cukuplah Syaf ada sahabat. ^^


1 comment:

Syafiqah Zamberi said...

sabar lah ye. dugaan dr ALLAH.