Yehet!! 200 follower dan blog berwajah baru ^^


Halluy~ apa khabar? Sya harap semuanya sihat-ii belaka ^^ ... Atoto... nampak tak gambar yg tertera di atas? tak nampok? :O xpe.. klik aje kat gambo tu untuk tumbesaran yg sihat XD ... *merapu pulok Sya pagi-ii buta niyh .. Yehet~ syukur alhamdulillah... selama empat tahun Sya dalam dunia blog hari ini tanggal 1 June 2014 genaplah 200 follower aka rakan-ii blogger ^^ .. *mcm tak betul je ayat ceq ni .. Oleh itu, Sya mengambil keputusan untuk menukar design blog lama Sya ke blog yg sedia ada sekarang... ^^ .. Jom kita review pertukaran apakah yg telah Sya lakukan.. ^^ 

klik pada gambar untuk lihat lebih jelas ^^

1. warna blog, background, header

|
|
v


Hehe.. Sya memilih blue turquoise mixed with soft green.. Sebenarnya dah lama Sya nak tuka warna pink tuh, tapi Sya busy dengan pelajaran.. almaklumlah, budak baru belaja subjek baru, contohnya add maths,fizik,kimia *kan dah melalut =3 . Background, Sya masih menggunakan corak polka dot.. hehe.. tapi background tu Sya edit sendiri yer.. ^^ ..Header .. aummm.. Sya suka lihat header yg baru ni... atoto... header yg lama Sya cuma letak gamba Luhan . untuk header yg baru ni, Sya letakkan gamba Sehun .. FAN'S HUNHAN COUPLE lah katakan =3 .. 
2. Greeting text, bullet

|
|
v


Ohorat~ greeting text pon Sya dah tuka.. nampak simple je kan^^.. bullet .. *erk..betul ke bahasa ceq ni? =3 .. Okay.. template dulu Sya guna corak bunga.. ala..bunga yg warna pink tuh... yg duduk kat celah-ii Blog Archive tu.. Sekarang..Sya tuka.. tak moh la bunga-ii ni.. ecece... Sya guna gif bentuk reben pulok.. warna biru seakan-akan purple pon ada.. huhu... mesti ler ikot tema ^_^ ..
3. Kotak Komen

|
|
v


Aummm~ Sya suka sangat-iii ^^ ... design yg sama... cuma Sya tukar warna aje... *itu je yg mampu, nak design sendiri masih tak arif lagi dalam bidang ni =3 hihi..

amacam?? Ok ke idok design baru ni??? cer komen sikit.. manala nak tahu... kot-ii warna yg Sya pilih ni buat anda-ii suma sakit mata ka.. kot-ii la kombinasi warna yang tak sesuai ka...


Sharing is Caring
- Sya tak makan orang lah - 


15 comments:

Hana Nuha said...

Cantik , tapi kalau turqoise muda sikit lagi comel maybe .. hanya pendapatt :)

Wan R Adawiyah said...

nice , , :)

Mong Sya said...

@hana nuha : okay adik.. thanks sebab bagi pendapat tu... ^_^

Mong Sya said...

@wan R Adawiyah: really?? ^_^ btw thanks :D

Fransisca Vania said...

Aw. You have a cute blog! I like the color haha XD

mycoolestdisease.co.vu

Eff said...

cool~~~ comel sangat. xD

twinscraftlife said...

안녕하세요~ HI~ this is Twinscraftlife! please visit our blog shop! we sell various cool handmade stuff!! 꼭 오세요~~^^
twinscraftlife.blogspot.com

Nik Ailya Saffaa said...

:) firstly,ini bkn kata2 ampu ya. ini jujur.
blog sya mmg cntik. pilihan warna sya sgt comel. turqoise? my fav color. sya stalk kita ke? haha X) *perasan. dotdot? omeyangat!! semak mata? tak semak pun. i love it. =D

GA TE said...

zed suka ! zed suka ! :D
bru zed nk suggest warna ni kt Sya tadi, tp xpela... dh buat pun... kn lawa cenggini

I Najwajuni said...

cantik sya! :D

Mong Sya said...

@Fransisca Vania : Thanks ^_^

Mong Sya said...

@Eff : hehe ^^ thanks ya =D

Mong Sya said...

@Nik Ailya Saffaa : hoho \\^O^// .. thanks ye sebab dah jujur ^3^

Mong Sya said...

@GA TE : thank you ye Zed :* ^_^ hee

Mong Sya said...

@I Najwajuni : thank you ye ^_^