Tutorial audioplay music player [like me]

 

Hi! Annyeong! selamat beristirehat pada hari minggu seperti hari ini. So, hari Sya nak buat tuto pasal muzik! anda suka blog yang ada muzik? kalo suka meh letak muzik dalam blog anda. audioplay music player ni simple je dan mudah. BTW sesiapa yang tak tahu rupa bentuk audioplay music player Sya ada bagi contoh.


Click gambar untuk lebih jelas. TQ.

1. Click SINI .Bagi yang baru first time datang ke website ni pastikan anda SIGN UP.selapas dah siap semua korang login. :) 
2. Nanti dia akan keluar macam di bawah ni kan?


3. Click Upload Files .nanti dia akan keluar macam ni pulak.


4. Click Browse .
5. Lepas tu upload lagu yang anda mahukan. Pastikan lagu dah sedia download dalam pc or lappy. Faham?


6. Dah siap isi apa yang patut. Click Start Upload . Bila dah selesai upload nanti akan muncul
7. Bila dan selesai upload nanti akan muncul Upload URLs: macam kat bawah ni.


8. dah Copy Link buka NEW TAB dan pastekan link yg telah dicopy.
9.Scroll ke bawah dan click Share .



10. Selepas click dia akan keluar macam gambar bawah ni.



11. Cari Direct Hotlink . Copy Link . 
12. Lepas tu, anda pergi SINI pulak, Scroll ke bawah sikit. Nanti akan jumpa macam ni.


13. Anda ikut aje step macam kat atas ni. Ubah yang mana perlu. Bila dah selesai, click generate code . Then, copy code dalam kotak kecik sebelah kanan tu.
14. Kemudian, pastekan dalam HTML blog anda. Siap! Selamat Mencuba!

2 comments:

Hana Nuha said...

thanks , dah cuba tpi tk jadi .. alaa , ni yg leceh ni .. erm , tkpe lha :D

Mong Sya said...

urm :/ tak jadi.. pelik.. btw blog adk dah ok! akk suka!